Порівняльно-правова характеристика надзвичайного стану в різних країнах світу - Jezerskii, D. (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ)
Здійснено спробу охарактеризувати режим надзвичайного стану в різних країнах світу. Проаналізовано детермінанти введення надзвичайного стану залежно від державного правління, режиму й територіального устрою кожної з держав.