Завдання кримінально-виконавчої інспекції України - Kapustina, K. (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ)
Визначено завдання кримінально-виконавчої інспекції України. Розкрито специфіку діяльності установ пенітенціарної системи щодо реалізації державної політики у сфері виконання кримінальних покарань. З’ясовано сутність дефініцій «політика» та «державна політика у сфері виконання кримінальних покарань». Обґрунтовано шляхи вдосконалення державної політики у сфері виконання кримінальних покарань. Аргументовано необхідність упровадження змін у підходах до організації роботи з персоналом в органах кримінально-виконавчої інспекції, професійної підготовки молодих спеціалістів та перекваліфікації працівників зі стажем.