Роль соціально-психологічних факторів у детермінації злочинності в Україні - Rudik, M. (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ)
Висвітлено роль соціально-психологічних факторів у детермінації злочинності як кримінологічної категорії. Розглянуто кримінологічне поняття причини на різних рівнях її узагальнення, окремих категорій і груп злочинів, окремого злочинного прояву. Розкрито класифікацію причин злочинності, детермінанти суб’єктивного й об’єктивного характеру.