Визначення кола осіб, відповідальність яких застраховано за договорами страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів за законодавством України - Zubkova, L. (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ)
Досліджено проблематику визначення кола осіб, відповідальність яких застраховано, у відносинах, що виникають у сфері страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів. Розглянуто нормативно закріплені поняття страхувальника, власника наземного транспортного засобу, правомірного користувача, досліджено їх зміст у контексті міжнародних актів. Зроблено висновки про необхідність реформування підходу щодо визначення страхувальника в законодавстві України. Запропоновано авторське визначення понять «страхувальник», «власник наземного транспортного засобу», «правомірний володілець транспортним засобом», «правомірний користувач транспортним засобом».