Еволюція доктринальних поглядів на причини злочинності в період XVIII–ХІХ ст. - Nezhurbida, S. (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ)
Розкрито еволюцію аналізу теорії причин злочинності в період XVIII–ХІХ ст. Досліджено праці тогочасних науковців крізь призму цієї проблематики. Зроблено висновки щодо характеру таких теорій і видів наявного в них аналізу.