ОСОБЛИВОСТІ КРИМІНАЛЬНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ЗА ЗЛОВЖИВАННЯ ВЛАДОЮ АБО СЛУЖБОВИМ СТАНОВИЩЕМ, ЩО ВЧИНЯЮТЬ ДЕРЖАВНІ СЛУЖБОВЦІ - Martynenko, V. (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ)
Здійснено аналіз кримінальної відповідальності за зловживання владою або службовим становищем, що вчиняють державні службовці, у контексті сучасної кримінально-правової доктрини. Схарактеризовано об’єктивні та суб’єктивні ознаки цього злочину, а також проблемні питання призначення кримінального покарання. Акцентовано на декриміналізації ст. 364 Кримінального кодексу України шляхом внесення змін до її примітки.