ОСОБЛИВОСТІ ЗАСТОСУВАННЯ ШТРАФУ В ПРОЕКТІ ЗАКОНУ УКРАЇНИ «ПРО ВНЕСЕННЯ ЗМІН ДО ДЕЯКИХ ЗАКОНОДАВЧИХ АКТІВ УКРАЇНИ ЩОДО ЗАПРОВАДЖЕННЯ КРИМІНАЛЬНИХ ПРОСТУПКІВ» - Mostepaniuk, L. (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ)
Проаналізовано законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження кримінальних проступків» від 3 червня 2016 року № 2897, метою якого є реалізація державної політики з гуманізації кримінальної відповідальності. Визначено прогалини вказаного законопроекту в частині застосування штрафу як головного та додаткового виду покарання. Констатовано неспівмірність деяких запропонованих розмірів покарань. Зазначено, що внаслідок встановлення надмірних розмірів штрафів положення Кримінального кодексу України, попри задекларовану мету гуманізації покарання, можуть спровокувати збільшення кількості випадків застосування покарання у вигляді позбавлення волі.