Організація функціонування поліцейських систем Великої Британії та Франції: порівняльний аналіз - Kapitonova, N. (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ)
Проаналізовано специфіку організації поліцейських систем Великої Британії та Франції, а також форми і методи роботи правоохоронних органів (муніципальної поліції) щодо захисту прав і свобод людини. Визначено, що в цих країнах нагальними є проблеми оптимального поєднання компетенції державної влади і громадськості та забезпечення інтересів різних соціальних груп і політичних сил.