Концептуальні проблеми кримінальної відповідальності за створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань та участь у них - Kononchuk, A. (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ)
Досліджено концептуальні проблеми кримінальної відповідальності за створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань та участь у них. Аргументовано, що зазначені проблеми пов’язані з відсутністю чіткого юридичного визначення природи цих злочинних об’єднань, кримінально-правовим заохоченням їх учасників до позитивних післязлочинних дій, відмежуванням злочину, передбаченого ст. 260 Кримінального кодексу України, від суміжних злочинів, а також його кваліфікацією за сукупністю з іншими злочинами.