Радикалізація в місцях позбавлення волі: шляхи профілактики - Barash, Ye. (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ)
Проаналізовано явище тероризму як загроза особистій, національній та міжнародній безпеці в умовах активного розвитку глобалізаційних процесів в Україні та світі. Окреслено його негативний вплив на найвразливіші групи населення, зокрема засуджених. Констатовано, що спроби радикалізації засуджених з боку представників псевдорелігійних екстремістських течій можуть призвести до виявів релігійного тероризму як під час відбування покарання, так і після звільнення. Актуалізовано питання розроблення методів профілактики та протидії тероризму і радикалізації в кримінально-виконавчій службі.