ОБ’ЄКТИ ПОШУКОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ОПЕРАТИВНИХ ПІДРОЗДІЛІВ - Shapovalov, O. (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ)
Розглянуто проблемні питання, пов’язані з пошуком даних про об’єкти матеріального світу (що становлять оперативний інтерес), які водночас є об’єктами пошукової діяльності оперативних підрозділів. Визначено та науково обґрунтовано класифікацію об’єктів пошукової діяльності оперативних підрозділів як процесу виявлення осіб і фактів, що становлять оперативний інтерес. Зазначено, що пошукова діяльність передбачає дві форми: елемент (стадія) будь-якої пізнавальної діяльності; система організації, що має особливу правову сутність, підстави та принципи організації. З’ясовано, що об’єктом пошукової діяльності є не всі предмети та документи, а лише ті, що мають ознаки злочину, можуть бути зафіксовані й надалі використані під час досудового розслідування. Проаналізовано теоретичні засади оперативного пошуку як засобу збирання інформації про об’єкти пошукової діяльності на підставі діалектичного підходу.