Цивільно-правова відповідальність поліцейських у Республіці Польща - Panchenko, O. (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ)
Досліджено проблеми цивільно-правової відповідальності поліцейських за шкоду, завдану під час виконання ними службових обов’язків, у Республіці Польща. Розглянуто нормативно-правові акти, у яких закріплено підстави притягнення поліцейських до відповідальності, а також порядок визначення виду та розміру відшкодування завданої шкоди. Сформульовано пропозиції щодо можливості впровадження позитивного досвіду Республіки Польща із цього питання до законодавства України.