ТЕОРЕТИЧНІ ТА ПРАКТИЧНІ ПРОБЛЕМИ ПРОТИДІЇ РЕЛІГІЙНОМУ ТЕРОРИЗМУ В УКРАЇНІ - Pavlenko, S. (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ)
Досліджено проблему релігійного тероризму в контексті загроз світовій безпеці. Доведено, що цей вид тероризму є одним із найбільш небезпечних і поширених у сучасному світі. Визначено цілі релігійного тероризму, серед яких апокаліптична, створення релігійного уряду (теократія), чистки за релігійною ознакою. Аргументовано нагальність потреби в удосконаленні вітчизняного законодавства у сфері протидії цьому явищу.