КОНСТИТУЦІЙНО-ПРАВОВІ ЗАСАДИ РЕГУЛЮВАННЯ ДЕМОГРАФІЧНИХ ПРОЦЕСІВ В УКРАЇНІ - Antonova, O.; Pashko, D. (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ)
Констатовано кризовий стан сучасної демографічної ситуації в Україні. Проаналізовано конституційно-правові засади регулювання демографічних процесів. На прикладі застосування синергетичного підходу запропоновано активізувати діяльність уповноважених суб’єктів правотворчого та правозастосовного процесів у цьому напрямі на підставі соціального партнерства сім’ї, держави та громадськості.