Використання інформаційно-аналітичних можливостей у протидії злочинності - Markov, M. (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ)
Висвітлено питання застосування інформаційно-аналітичних можливостей у діяльності уповноважених підрозділів Національної поліції з протидії злочинності. Визначено, що аналітична робота в протидії злочинності – це підбір, узагальнення й аналіз (логічне дослідження) накопиченої інформації та підготовка на цій підставі висновків, прогнозів і пропозицій для опрацювання аналітичних оглядів та прийняття рішень. Обґрунтовано, що використання уповноваженими підрозділами Національної поліції аналітики в протидії злочинності сприятиме: суттєвому покращенню практичних результатів щодо виявлення та документування злочинів, що полягатиме в збільшенні кількості виявлених і задокументованих злочинів у співвідношенні до учинених; зниженню рівня злочинності й покращенню стану криміногенної ситуації; правильному оцінюванню ризиків і своєчасному вжиттю оперативно-профілактичних заходів у межах регіонів та держави; прийняттю ефективних процесуальних й управлінських рішень, напрацюванню дієвої методики аналітики великих за обсягом масивів інформації; оптимізуванню процесу збирання, зберігання, накопичення та використання інформації.