ЗАГАЛЬНОТЕОРЕТИЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА ТІНЬОВОЇ ЕКОНОМІКИ - V. Tymoshenko (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Розглянуто основні підходи до дослідження проблемитіньової економіки: правовий, обліково-статистичний,кримінологічний і комплексний. Проаналізовано економічні,соціальні, правові й політичні причини цього феномену йоптимальні шляхи протидії йому. Доведено важливістьтеоретико-правового вивчення тіньової економіки, зокремаоб’єктивної сторони її становлення та розвитку, особливостейспіввідношення економіки та права, економіки й держави.