ДОСВІД ЯПОНІЇ З ПРОВЕДЕННЯ ПСИХОФІЗІОЛОГІЧНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ ІЗ ВИКОРИСТАННЯМ ПОЛІГРАФА - D. Zubovskyi (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Здійснено теоретичний аналіз досвіду з питань наукового обґрунтування та практичного здійснення психофізіологічних досліджень із використанням поліграфа в Японії. Висвітлено ключові аспекти законодавчої діяльності та розроблених загальнодержавних стандартів для проведення таких досліджень у цій країні, що дає змогу активно залучати поліграфологів до діяльності правоохоронних і судових органів. Приділено увагу системі навчання, що забезпечує належну кваліфікацію та професійний рівень японських поліграфологів.