ПРАВОБЕРЕЖНА УКРАЇНА В ДЕРЖАВНО- ПРАВОВІЙ СИСТЕМІ РОСІЙСЬКОЇ ІМПЕРІЇ КІНЦЯ ХVІІІ – ПЕРШОЇ ПОЛОВИНИ ХІХ СТ. - N. Shcherbak (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Визначено місце Правобережжя України в державно-правовій системі Російської імперії кінця ХVІІІ – першоїполовини ХІХ століття. Висвітлено особливості діяльностіцарської адміністрації в цьому краю. Розглянуто процесформування та реалізації національної політики урядуРосійської імперії в Правобережній Україні з часу її входження доскладу Росії.