Розуміння сутності атестації персоналу органів та установ виконання покарань як чинник професійного зростання працівників - E. Barash; A. Kruhlova (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ, 2017)
Розкрито поняття «атестація персоналу органів та установ виконання покарань». Охарактеризовано специфіку процесу атестації працівників пенітенціарних установ. Наведено нормативно-правові акти, що стосуються діяльності різних органів державної влади, де визначено категорію «атестація». Аргументовано, що недотримання чи неналежне здійснення процедурного відбору кадрів може спричинити зниження професійності та компетентності цих працівників, а отже, системи загалом.