КАТЕГОРІЯ «НАЦІОНАЛЬНА БЕЗПЕКА» ЯК ДЕТЕРМІНАНТА ОПЕРАЦІОНАЛІЗАЦІЇ ПОНЯТТЯ «ГРОМАДСЬКА БЕЗПЕКА» - Vasyl Fatkhutdinov (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Досліджено зміст категорії «національна безпека» як детермінанти операціоналізації поняття «громадська безпека». Аргументовано нагальність змістового оновлення понять «національна безпека», «стратегія національної безпеки», «національні інтереси», «ворог», «супротивник», «загроза», «небезпека» в контексті сучасних міжнародних відносин у безпековій сфері.