СЕЛЯНСТВО ТА СЕЛЯНСЬКИЙ ПОВСТАНСЬКИЙ РУХ 1917–1921 рр. У ПРАЦЯХ МИХАЙЛА ГРУШЕВСЬКОГО ДОРАДЯНСЬКОГО ПЕРІОДУ - V. Shcherbatіuk (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Розкрито особливості висвітлення тематики селянства та селянського повстанського руху 1917–1921 рр. у працях видатного історика Михайла Грушевського дорадянського періоду. Визначено внесок вченого в дослідження наукової проблеми вказаного періоду. Виокремлено фактологічний матеріал та узагальнено його дослідницькі оцінні аспекти.