ЗАСТОСУВАННЯ ФРАКТАЛЬНОГО АНАЛІЗУ КРИМІНАЛЬНОЇ СТАТИСТИКИ З МЕТОЮ ЗАПОБІГАННЯ ЗЛОЧИНАМ (ДОСВІД ПОЛІЦІЇ США) - Yu. Orlov; O. Dzhuzha (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Описано інноваційний метод прогнозування злочинності, розроблений у Каліфорнійському університеті м. Лос-Анджелес (США), який полягає у виявленні та прогностичному застосуванні фрактальних закономірностей у хаотичних числових рядах кримінальної статистики. Аргументовано доцільність застосування зазначеної методики в Україні, що сприятиме локалізації місця й часу вчинення майбутніх злочинів.