Масовізація та комодифікація сучасної вітчизняної юридичної освіти як вияви глобалізаційних тенденцій - Yu. Halonkina (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Конкретизовано сучасні світові соціальні трансформації, що виявляються в усіх сферах соціального буття, а також у царині юридичної освіти, що має відповідати високим стандартам сучасної суспільної динаміки. Розглянуто тенденції в системі вітчизняної юридичної освіти – масовізацію та комодифікацію як породження і результат глобалізації. Наголошено, що процеси глобалізації перетворюють освіту на один із найважливіших елементів соціальної інфраструктури розвинених держав. Соціально-економічні й технологічні трансформації в сучасному світі окреслюють непрості завдання, неминуче пов’язані з функціонуванням інституту освіти, зокрема системи вищої школи.