Стан наукового розроблення проблем запобігання шахрайству у сфері банківської діяльності - V. Finaheiev (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Здійснено аналіз розвитку наукових досліджень проблем протидії злочинам у сфері банківської діяльності, зокрема банківського кредитування.