Використання поліграфа під час досудового розслідування зґвалтувань минулих років - N. Symonenko (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Проаналізовано теоретичні проблеми використання поліграфа в Україні. Визначено умови застосування поліграфа під час досудового розслідування зґвалтувань минулих років та запропоновано алгоритм дій проведення такого обстеження.