Засади призначення покарання судами УСРР у роки колективізації сільського господарства - S. Hubar; N. Doroshchuk (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Визначено засади призначення покарання судами УСРР у роки колективізації сільського господарства. Констатовано, що суди УСРР, призначаючи заходи соціальної оборони (покарання), повинні були керуватися як загальними правилами, визначеними КК УСРР 1927 р., так і особливими, додатково запровадженими правлячою партією, що надходили до виконавців у формі відомчих нормативно-правових актів.