Відшкодування шкоди, завданої малолітнім: судова практика Республіки Білорусь та України - I. Savina (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Доведено, що правовідносини за участі малолітніх та неповнолітніх, а також норми, якими регламентовано правове становище дитини, мають певну специфіку, пов’язану з їх спеціальним статусом. Обґрунтовано, що особливе місце в системі прав дитини належить майновим правам, які вимагають конкретизації термінології та обсягу цивільних прав малолітніх і неповнолітніх як під час учинення правочинів, так і в деліктних правовідносинах.