Протидія злочинам, що вчиняються організованими групами та злочинними організаціями, сформованими на етнічній основі - V. Sevruk; S. Pavlenko (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Розглянуто психологічну характеристику осіб циганської національності, які об’єднуються в етнічні злочинні угруповання, що займаються злочинною діяльністю.