Історико-правовий аналіз формування криміналістичного вчення про холодну зброю - A. Holokolosova (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Розглянуто питання щодо становлення, розвитку, перспектив криміналістичного вчення про холодну зброю. Розкрито можливості зазначеного виду дослідження та сфери його застосування. Здійснено аналіз теоретичних підходів до визначення цього вчення в системі криміналістики. З’ясовано ключові підходи доктринального бачення розвитку криміналістичного дослідження холодної зброї.