Правова регламентація діяльності, пов’язаної з використанням поліграфа в Україні - O. Motliakh; I. Bohdan (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Розкрито питання щодо правових засад використання поліграфа в Україні. Здійснено аналіз вітчизняного законодавства в цій сфері. Аргументовано доцільність визнання легітимності результатів здійснених поліграфологами опитувань (досліджень) із використанням поліграфа.