Правова природа запобіжних заходів у кримінальному провадженні щодо неповнолітніх - O. Sivak (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Розкрито правову природу запобіжних заходів, їх сутність і значення під час кримінального провадження в контексті застосування запобіжних заходів щодо неповнолітніх правопорушників. Здійснено аналіз наукових думок стосовно тлумачення поняття запобіжних заходів, а також запропоновано власне визначення цього поняття.