Криміналізація умисного вбивства та умисного заподіяння тяжкого тілесного ушкодження в разі перевищення меж необхідної оборони - T. Stolyar (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Висвітлено принципи криміналізації суспільно небезпечних діянь, зокрема під час криміналізації умисного вбивства та умисного заподіяння тяжкого тілесного ушкодження в разі перевищення меж необхідної оборони. Здійснено аналіз змісту поняття криміналізації суспільно небезпечних діянь. Визначено умови, необхідність і доцільність криміналізації зазначеного виду діянь.