Способи визначення рівня латентності професійної злочинності - N. Makarenko (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Розглянуто актуальні проблеми, пов’язані з визначенням рівня латентності професійної злочинності. Розкрито зміст основних соціологічних і спеціально-юридичних методів пізнання професійної злочинності, розроблених соціологією та кримінологією, що уможливлюють мобілізацію зусиль правоохоронних органів щодо попередження, виявлення та розслідування професійних злочинів.