Тимчасовий доступ до речей і документів як засіб забезпечення відшкодування шкоди, завданої кримінальним правопорушенням - M. Sofin (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Розкрито поняття, мету, функції та предмет тимчасового доступу до речей і документів. Досліджено можливість застосування цього заходу забезпечення кримінального провадження для отримання інформації про окремі види майна підозрюваного, обвинуваченого.