Співвідношення діяльності оперативних підрозділів у кримінальному судочинстві з оперативно-розшуковою діяльністю - A. Shchadylo (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Розглянуто окремі аспекти діяльності оперативних підрозділів у кримінальному судочинстві, її відмінність від оперативно-розшукової діяльності. Обґрунтовано невідповідність чинному законодавству практики доручення органами досудового розслідування оперативним підрозділам проведення слідчих (розшукових) дій, вжиття окремих видів заходів щодо забезпечення кримінального провадження та здійснення розшуку підозрюваного. Запропоновано шляхи вирішення цього питання, зокрема внесення відповідних змін до Кримінального процесуального кодексу України.