Обставини, які характеризують особу обвинуваченого, у кримінальному процесуальному законодавстві зарубіжних країн - D. Kastarnov (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Здійснено аналіз норм кримінального процесуального законодавства та доказового права, що стосуються обставин, які характеризують особу обвинуваченого, у країнах англосаксонської та романо-германської правових систем. Визначено можливості запозичення зарубіжного досвіду правотворення для національного законодавства.