Інститут негласних слідчих (розшукових) дій: проблеми протидії злочинності - O. Tatarov (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Закріплення інституту негласних слідчих (розшукових) дій у Кримінальному процесуальному кодексі України надало дієвого механізму протидії злочинності органами досудового розслідування. Водночас правоохоронні органи обмежені через неможливість здійснення негласної діяльності щодо злочинів, які не є тяжкими, оскільки негласні слідчі (розшукові) дії, відповідно до Кримінального процесуального кодексу України, проводяться щодо тяжких та особливо тяжких злочинів. Досліджено проблемні питання проведення негласних слідчих (розшукових) дій та аргументовано внесення відповідних змін.