Профілактика екстремізму в молодіжному середовищі - A. Todosienko (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Здійснено кримінологічний аналіз профілактики молодіжного екстремізму в Україні. Розкрито загальносоціальний та спеціальний рівні профілактики цього феномена кримінальних правопорушень. Визначено проблемні питання, пов’язані із запобіганням екстремістським злочинам у молодіжному середовищі, та запропоновано шляхи їх вирішення.