Слідчі (розшукові), процесуальні та організаційні дії в механізмі розшуку осіб, які переховуються від досудового розслідування та суду - O. Lysenko (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Розглянуто особливості проведення заходів (слідчі (розшукові), негласні слідчі (розшукові), процесуальні, організаційні дії) стосовно встановлення інформації, що використовується в пошуковому процесі правоохоронних органів для встановлення місця перебування осіб, які переховуються від досудового розслідування та суду.