Криміналістична характеристика способів порушень правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою - M. Panchyshyn (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ, 1970)
На підставі аналізу літературних джерел та матеріалів практики розслідування порушень правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою виокремлено та проаналізовано на конкретних прикладах типові способи вчинення злочинів, передбачених ст. 272 Кримінального кодексу України.