Суб’єктивні сімейні права та охоронювані законом інтереси як об’єкт судового захисту - G. Churpita (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Визначено юридичну природу суб’єктивних сімейних прав та охоронюваних законом інтересів як особливого об’єкта судового захисту. Шляхом аналізу наукової доктрини, цивільного процесуального та сімейного законодавства України сформульовано поняття суб’єктивного сімейного права й охоронюваного законом інтересу, а також визначено критерії їх судового захисту.