Проблеми визначення конституційно-правового статусу посадових осіб місцевих органів - M. Huralnyk (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Розглянуто основні концептуальні підходи щодо сутності конституційно-правового статусу посадових осіб місцевих органів публічної влади в Україні. Зазначено, що цей статус є базисом, який дає змогу ґрунтовно дослідити функції посадових осіб місцевих органів публічної влади в контексті конституційних перетворень в Україні. Важливе значення мають особливості процесу гармонізації конституційного законодавства України з існуючими європейськими стандартами в цій сфері, аналіз понятійно-категоріального апарату, суб’єктів, місцевого самоврядування договірно-правовому та інституційному механізму місцевих органів публічної влади в Україні.