Суб’єкти правоохоронної діяльності країн європейського союзу: теоретичні та практичні аспекти - A. Bilas (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Досліджено характеристики суб’єктів правоохоронної діяльності, з’ясовано їх сутнісні особливості. Запропоновано виокремлення видів таких суб’єктів і відповідних критеріїв класифікації. Проаналізовано статус суб’єктів правоохоронної діяльності країн Європейського Союзу, що відзначаються як внутрішньодержавною, так і наднаціональною природою.