Обумовленість кримінальної відповідальності злочинів проти здоров’я особи: кримінально-правові та кримінологічні чинники - K. Katerynchuk (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ, 1970)
На підставі результатів аналізу думок українських науковців показано, що передумовою криміналізації діянь є кримінально-правові та кримінологічні чинники. Доведено, що саме ці чинники обумовлюють кримінальну відповідальність злочинів проти здоров’я особи.