Теоретичні витоки семіотики права як галузі знань - O. Pavlyshyn (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Досліджено теоретичні витоки семіотики права. Проаналізовано поняття, об’єкт, предмет, структуру та функції загальної семіотики як самостійної галузі знань, що сформувалася в новітній період розвитку науки. Схарактеризовано значення семіотичного підходу для розв’язання актуальних проблем філософії права та юриспруденції.