Міжнародний досвід та проблеми очищення влади в Україні - V. Trepak (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Досліджено новий правовий інститут в українському суспільстві – очищення влади (люстрацію). Здійснено аналіз міжнародного досвіду застосування цього інституту, відповідності його правового регулювання міжнародним стандартам. Зроблено висновки та обґрунтовано пропозиції щодо вдосконалення наявної процедури очищення влади й перспектив її застосування в Україні.