Становлення бікамералізму в європейській культурі - M. Durdynets (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Структуровано та здійснено аналіз основних етапів утворення та розвитку бікамералізму з античних часів і до сучасності. Приділено увагу працям філософів і державотворців, які вплинули на світогляд європейців й утворення двопалатного парламенту.