Еволюція поглядів академіка володимира копєйчикова в царині прав людини та громадянина - O. Kapichon (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Розглянуто умови розвитку прав людини та їх законодавче закріплення. Визначено перелік нормативних актів, що містять положення відносно захисту прав людини. Проаналізовано концепцію професора В. Копєйчикова стосовно цієї проблематики, а також висвітлено умови, за яких відбувалося становлення його переконань у цій сфері. Здійснено порівняння конституційно закріплених норм прав людини в соціалістичних і капіталістичних країнах крізь призму історичного аспекту.