Віктимологічне значення психопрофілактичної роботи - O. Dzhuzha; A. Dzhuzha (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Розглянуто віктимологічні засади психопрофілактики й значення створення антивіктимогенних «зон». Розкрито поняття девіктимізації та віктимологічних методик (моделей) запобігання окремим видам злочинів.