Юридичні проблеми здійснення оперативно-розшукової діяльності в Україні - O. Yemets (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Висвітлено окремі аспекти правового забезпечення оперативно-розшукової діяльності та кримінального процесу в Україні. Аргументовано необхідність його вдосконалення. Розкрито сутність деяких чинних правових норм, зокрема їх змісту та юридичних проблем, що виникають у роботі оперативних підрозділів. Обґрунтовано пропозиції щодо їх розв’язання та можливого внесення змін до законодавства України.